Jídlo pro radost : proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme /

Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru. V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla,...

Celý popis

Hlavní autor: Ferrarová, Eva, 1953-
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: V Brně : Edika, 2021
Vydání: 1. vydání
Témata:
Konspekt: 39
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02702nam a2200589 i 4500
001 100415
003 CZ PrSKC
005 20231211234653.0
007 ta
008 210604s2021 xr abh e 000 0 cze
020 |a 9788026616290  |q (vázáno) :  |c Kč 399,00 
040 |a BOA001  |b cze  |d ABA001  |e rda 
044 |a xr 
072 7 |a 39  |x Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie  |9 1 
080 |a 39:641/642  |2 MRF 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 304  |2 MRF 
080 |a 392.81  |2 MRF 
080 |a 316.72/.75  |2 MRF 
080 |a 641/642  |2 MRF 
080 |a 663/664  |2 MRF 
080 |a 502.131.1  |2 MRF 
080 |a (048.8)  |2 MRF 
100 1 |a Ferrarová, Eva,  |d 1953-  |7 xx0016854  |4 aut  |9 8810 
245 1 0 |a Jídlo pro radost :  |b proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme /  |c Eva Ferrarová 
250 |a 1. vydání 
264 1 |a V Brně :  |b Edika,  |c 2021 
300 |a 238 stran :  |b barevné ilustrace, mapy, faksimile ;  |c 24 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
336 |a statický obraz  |b sti  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
504 |a Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy 
520 |a Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru.  |b V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici. Nakladatelská anotace. 
650 0 7 |a antropologie jídla  |7 ph1121864  |9 8811 
650 0 7 |a stravování  |7 ph182426  |x sociální aspekty  |9 4759 
650 0 7 |a stravovací zvyky  |7 ph931806  |x kulturní aspekty  |9 17172 
650 0 7 |a gastronomie  |7 ph120473  |9 3696 
650 0 7 |a potraviny  |7 ph115833  |9 3698 
650 0 7 |a udržitelný rozvoj  |7 ph126768  |9 5871 
650 0 9 |a food anthropology  |9 8814 
650 0 9 |a catering  |x social aspects  |9 8815 
650 0 9 |a food habits  |x cultural aspects  |9 8816 
650 0 9 |a gastronomy  |9 3699 
650 0 9 |a foodstuffs  |9 8817 
650 0 9 |a sustainable development  |9 5873 
655 7 |a monografie  |7 fd132842  |9 367 
655 9 |a monographs  |9 368 
910 |a HOG504 
942 |2 ddc  |c KN 
999 |c 100415  |d 100415 
993 |0 0  |1 32320613563  |2 ddc  |4 0  |6 KY_641_000000000000000  |7 0  |9 136533  |a 281.00  |b 0  |c 652280  |d 2021-08-13  |e 1  |f DOSP  |g KY 641  |h 399.00  |i TeamBusiness  |l DOSP  |p 55/2021  |q 2024-07-16  |r 2024-06-10  |s 2024-06-10  |t 5  |w 2021-08-13  |x 55/2021  |y KN